Sovella@home osallistuu allergiavapaan kodin rakentamiseen

LISÄÄ AJANKOHTAISIA
10.10.2017 - 07:00

Sovella@home osallistuu vähäpäästöisen, terveellisen ja turvallisen kodin rakentamiseen home- ja kosteusvauriosairauksista sekä monikemikaaliyliherkkyydestä kärsivälle perheelle Klaukkalaan. Näiden allergia- ja sisäilmaoireiden takia rakentamiselle on omat haasteensa ja esimerkiksi rakentamiseen valittujen materiaalien tulee täyttää tietyt vaatimukset.

 

 

M1-merkki kertoo vähäpäästöisyydestä

Rakennusmateriaalien päästöluokitus on ensisijaisesti tarkoitettu tavanomaisissa asuin- ja työhuoneissa käytettävien materiaalien luokittelua varten. Luokituksessa rakennusmateriaalit jaetaan kolmeen luokkaan, joista M1 on paras. M1-merkki kertoo, että tuote on testattu puolueettomassa laboratoriossa ja, että se on vakioiduissa testiolosuhteissa täyttänyt neljän viikon iässä M1-luokalle asetetut vaatimukset. Materiaaleista tutkittavia ominaisuuksia ovat muun muassa haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC), formaldehydi, ammoniakki, sekä (EC) No 1272/2008 luokittelun mukaiseen luokkaan 1A ja 1B kuuluvat karsinogeenit. (Lähde: Rakennustieto)

Rakentajat asettivat kotiin valituille materiaaleille tiukat vaatimukset muun muassa vähäpäästöisyyden suhteen ja Sovella@home säilytysjärjestelmän tuotteet täyttivät nämä rakentajien asettamat vaatimukset. Erilaisia säilytysjärjestelmä kokonaisuuksia tullaan asentamaan kohteen vaatesäilytys- ja varastotiloihin lokakuun 2017 aikana. Pysy kuulolla – kerromme kohteesta lisää säilytysjärjestelmien asennuksen jälkeen!

Lue lisää aiheesta rakentajaperheen Kottaraisenpolulla –blogista.

Seuraa kohteen rakentumista Mammutti – Luonnollisesti Facebook sivustolla. 

Sovella@home on Treston Oy:n tuotemerkki.