ESD-säilytyskalusteet

Staattista sähköä syntyy jatkuvasti liikkuessamme ja työskennellessämme. Kun sähköisesti varautuneena kosketamme johtavaa esinettä, varaus purkautuu kehostamme esineeseen aiheuttaen "sähköiskun". Se tunnetaan nimellä ESD (=Electro Static Discharge =staattisen sähkön purkaus).

Jos sähkövaraus purkautuu meistä komponentteihin, komponenttilevyihin tai laitteiden liittimiin, aiheutuu todennäköisesti ainakin piilevä ESD-vaurio. Vaurio syntyy usein huomaamattamme, koska ihminen ei tunne alle 3000 voltin purkausta kehossaan; vasta 5000 voltin purkaus näkyy kipinänä. Herkimmät komponentit vaurioituvat jopa 30 voltin jännitteellä ja monet yleisesti käytössä olevat komponentit ovat arkoja 100-200 voltin jännitteelle. Staattisen sähkön ongelmat eivät aina paljastu eikä niitä voi havaita silmämääräisesti.

ESD on todettu merkittäväksi valmiiden tuotteiden luotettavuutta heikentäväksi tekijäksi elektroniikkateollisuudessa. Tuotteisiin liittyvät viat voivat usein olla piileviä ja aktivoituvat vasta ajan kuluessa. Katkeamaton ESD-suojausketju on välttämätöntä lopullisen tuotteen laadun takaamiseksi. Työntekijöille on luotava edellytykset toteuttaa oikeita toimintatapoja ESD-suojatussa työympäristössä.

 

     

Pientavaralaatikostot (ESD)

  Pyörivät telineet pientavaralaatikostoille (ESD)   Laatikostotelineet ja -vaunu (ESD)   Hyllylaatikostot (ESD)
     
Pyörivät telineet hyllylaatikostoille (ESD)   Isot hyllylaatikostot (ESD)   ESD-laatikot   Ottolaatikkotelineet (ESD)