treston co2 calculatioon project news banner

Hiilijalanjäljen laskentaprojekti käynnistyy

3.4.2023
Olemme iloisia päästessämme kertomaan, että olemme käynnistämässä vastuullisuusprojektimme ensimmäisen vaiheen: hiilijalanjäljen laskentamallien rakentamisen. Tämä on meille merkittävä askel ja osoitus sitoutumisestamme ympäristöystävällisempään liiketoimintaan.

Ajattele tulevaisuutta - valitse vihreämmin

Me Trestonilla uskomme, että kestävä liiketoiminta perustuu hyvinvoiville työntekijöille ja hyvinvoivalle ympäristölle. Strategiamme valmistaa pitkäikäisiä ja ergonomisia kalusteita teollisuuden tarpeisiin, sekä tuotantoketjumme pitkälti Suomessa, on aina tukenut tätä näkemystämme.

Pitkän aikavälin tavoitteenamme on tarjota 100% hiilineutraali teollisuuden työpistevaihtoehto.

Ensimmäiset askeleet

Ensimmäisessä vaiheessa lähdemme opettelemaan tuotteiden hiilijalanjäljen laskentaa yhdessä  yhteistyökumppanin, VTT:n kanssa. Tarkoitus on saada sisäinen valmius tuotteiden hiilijalanjäljen laskemiseen. Oppimisprosessin aikana saamme kahdelle tuotteelle tulokset. 

Toinen askel on vastuullisuuden olennaisuusanalyysi sekä strategian ja tiekartan luominen. Tämä työ tullaan aloittamaan syksyllä 2023.

Kolmantena askeleena on laskea Trestonin toiminnan hiilijalanjälki. Vuoden 2023 organisaation hiilijalanjälki on tarkoitus laskea alkuvuonna 2024.

Pitkän aikavälin tavoitteenamme on tarjota 100% hiilineutraali teollisuuden työpistevaihtoehto.

Kari Nokka, hiilijalanjäljen laskennan projektipäällikkö odottaa innolla tulevaa: 

Treston BiOX Story Kari Nokka 2

Olen aidosti innoissani tästä projektista ja haluan oppia lisää aiheesta. Tämä on poikkeuksellisen hieno tilaisuus tehdä positiivisia muutoksia vastuullisuuden eteen. Odotan innolla sisäisen tiimin kanssa aloitettavaa työtä, mutta myös VTT:n tuomaa lisänäkemystä, jotta saamme merkityksellisiä tuloksia. 

Odota, tuotetiedot latautuvat…