Treston BiOX Biokunststoffbehälter für den Einsatz in der Industrie

Treston BiOX on ensimmäinen puupohjaisesta biomuovista valmistettu säilytysratkaisu teollisuuteen

4.5.2022
Teollisuusasiakkaiden on nyt helppoa tehdä ympäristötietoinen valinta valitsemalla säilytysratkaisuksi Treston BiOX -laatikot. Treston tuo alan ensimmäisenä markkinoille vastuulliset puupohjaiset biomuovilaatikot teolliseen käyttöön.

Treston BiOX -laatikoiden materiaalista yli 90 % on uusiutuvasta puusta, joka saadaan  metsäteollisuuden sivuvirroista ja sertifioiduista, kestävästi hoidetuista metsistä. Laatikot vastaavat ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään perinteisiä muovilaatikoita.

”Olemme Trestonilla todella innoissamme, että voimme tarjota asiakkaillemme uusia hiilineutraaleja materiaalivaihtoehtoja”, kertoo Trestonin toimitusjohtaja Esa Siljander. ”Kiinnitämme myös huomiota valmistusprosesseihimme, ja esimerkiksi muovin valmistusprosessissa syntyvä lämpö otetaan talteen ja hyödynnetään tehtaamme lämmittämisessä.

Pitkän aikavälin tavoitteenamme on tarjota kaikille fossiilipohjaisille muovituotteille ja -osille ympäristöystävällinen hiilineutraali vaihtoehto ja lopulta kokonaan hiilineutraali teollisuuden työpiste”, Siljander jatkaa.

Treston tuo markkinoille ensin metsänvihreät hyllylaatikot, ja myöhemmin syksyllä sarjan muita säilytyslaatikoita ja -ratkaisuja. Trestonilla on valikoimissaan myös 100-prosenttisesti kierrätetystä muovista valmistettuja säilytysratkaisuja.

Treston BiOX -laatikoiden materiaali tulee UPM:ltä, globaalilta metsäteollisuusyritykseltä ja johtavalta kuitupohjaisten komposiittien valmistajalta. Läpinäkyvien etikettisuojien ja välijakajien materiaali puolestaan on peräisin suomalaiselta startup-yritykseltä Woodlylta. Molemmille yrityksille kehitysyhteistyö Trestonin kanssa teollisuuteen sopivista puupohjaisista biomuovituotteista on ensimmäinen laatuaan. 

”Olemme iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä Trestonin kanssa tämän ensimmäisen teollisuuskäyttöön tarkoitetun biokomposiittituotteen innovoinnissa. UPM Formi EcoAce pystyy korvaamaan sujuvasti fossiiliset ratkaisut, koska se on laadultaan ja suorituskyvyltään identtinen uusiutumattomien vaihtoehtojen kanssa, vaikka materiaali on hiilineutraalia. Treston BiOX -laatikot todistavat, että uudet vastuulliset materiaalit kestävät luotettavasti myös teollisessa käytössä”, sanoo UPM Formin johtaja Ralf Ponicki.

”Ainutlaatuinen Woodly®-materiaalimme sopii täydellisesti Trestonin korkealaatuisiin, ympäri maailmaa käytettäviin laatikoihin. Yhteistyömme Trestonin kanssa ja Woodly®-materiaalin käyttö Treston BiOX-laatikoissa takaavat, että nämä biopohjaiset tuotteet ovat upean näköisiä ja perinteisten muovivaihtoehtojen veroisia. Emme voisi olla enempää innoissamme yhteistyöstämme Trestonin kanssa”, kertoo puolestaan Woodlyn toimitusjohtaja Jaakko Kaminen.

Kierrätettävät Treston BiOX -hyllylaatikot ovat tilattavissa tästä päivästä alkaen.

Lisätietoa tuotesivuilta

Please allow marketing cookies to see the content. Move to marketing cookie approval from the stroller image at the bottom left of the screen.

 

Odota, tuotetiedot latautuvat…