Titelbild Reinigungsanweisung

Trestonin teollisuuskalusteet on helppo puhdistaa

9.4.2020
Nyt kun Covid-19 pandemia leviää ympäri maailman ja työnantajat tahoillaan pyrkivät parhaansa mukaan suojelemaan työntekijöitään tartunnalta, halusimme jakaa Trestonin teollisuuskalusteiden puhdistusohjeet auttaaksemme torjumaan tartuntojen leviämistä työpaikoilla. Olemme keränneet tähän puhdistusohjeiden lisäksi myös muutamia yksityiskohtaisia vinkkejä hyvän hygienian ylläpitämiseen työpisteissä.

Tarttuuko Covid-19 virus pinnoilta?

Useat viralliset tahot ovat raportoineet, että Covid-19 virus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Virus voi tarttua myös kosketuksen kautta pinnoilta, joille on hiljattain päätynyt sairastuneen hengitystie-eritteitä. Pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan kuitenkaan ole merkittävä. (lähde: Työterveyslaitos https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-yrityksille)

Koska Covid-19 -pandemia on kuitenkin melko uusi ja emme vielä tiedä kaikkea viruksesta, suosittelemme työpisteiden säännöllistä, huolellista puhdistamista.

Yleiset ohjeet Trestonin teollisuuskalusteiden puhdistamiseen Covid-19 pandemian aikana

Hyvä käsihygienia on kaiken perusta. Ylläpitämällä hyvää käsihygieniaa voit vähentää infektioriskiä. Katso täältä Maailman terveysjärjestön käsien pesuohjeet.

Treston tuotteet on helppo puhdistaa. Noudata yleisiä puhdistusohjeita, eli aloita puhdistus puhtaammilta alueilta ja jatka kohti likaisempia alueita. Kaikki pinnat, joita kosketaan usein, on puhdistettava huolellisesti ja säännöllisesti. Olemme tunnistaneet työpisteissämme tiettyjä kohtia, joita kosketetaan ja käytetään useasti, mitkä sen myötä ovat myös tärkeimmät puhdistettavat kohdat.

What parts to clean in Treston workstations

1. Pöytien, vaunujen ja laatikostojen työtasot

2. Kahvat ja vetimet

3. Painonapit (esim. valaisimissa ja korkeussäätimissä)

4. Tuolien selkänojien takaosat

5. Työpisteessä olevat usein käytetyt laitteet (esim. näppäimistöt ja mittalaitteet)

6. Kammet, käsituet ja työkalut

Katso tästä Trestonin teollisuuskalusteiden yleiset puhdistusohjeet. Täältä löydät 10 kohdan tarkistuslistan, joka tulee pitää mielessä puhdistettaessa Trestonin työpisteitä, sekä luettelon puhdistus- ja desinfiointiaineista, joita suosittelemme käyttämään.

Mitä muuta olisi hyvä huomioida?

Cleaning a Treston workbench

Mikäli mahdollista, varusta jokainen työpiste desinfioivalla käsihuuhde pullolla. Varmista, että nämä annostelijat täytetään säännöllisesti.

Työpisteissä olevat roskakorit ja kierrätysmateriaalisäiliöt tulisi päällystää helposti irrotettavilla, vuotamattomilla roskapusseilla. Roskakorien täyttymistä tulee tarkkailla. Roskakorit tulisi tyhjentää päivittäin. Sekajätepussit suljetaan tiiviisti solmimalla ristiin tai teippaamalla.

 

Siivousvälineet tulisi puhdistaa huolellisesti siivouksen päätyttyä. Pese uudelleen käytettävät siivousliinat vähintään 60 asteen lämpötilassa tai desinfiointiaineessa. Puhdista desinfioivalla yleispuhdistusaineella siivouskärryn kahva ja pesuainepullojen tartuntapinnat. Jos käytät kestokäsineitä tulisi ne puhdistaa ja kuivattaa. Käyttäessäsi kertakäyttökäsineitä, hävitä ne sekajätteisiin. Lopuksi, kädet tulisi pestä huolellisesti vedellä ja saippualla kyynärpäitä myöten. (lähde: Työterveyslaitos https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-siivoukseen)
 

Odota, tuotetiedot latautuvat…