Työpisteen ergonomian arviointitesti

Uusi työkalu teollisten ja teknisten työpisteiden ergonomian arvioimiseksi

26.3.2021
Treston lanseeraa uuden testin, jonka avulla voit tunnistaa teollisen ja teknisen työpisteen ergonomia puutteet ennen kuin ne aiheuttavat tuki- ja liikuntaelin vaivoja työntekijöille ja vaikuttavat negatiivisesti työn tehokkuuteen ja tuottavuuteen.

Fyysinen ergonomia on suuressa roolissa suorittavassa teollisuustyössä, sillä työmenetelmien ja - asentojen puutteellisesta suunnittelusta johtuvat työperäiset tuki- ja liikuntaelinsairaudet eivät kuormita pelkästään työntekijöitä, vaan myös yrityksiä ja koko yhteiskuntaa aiheuttamalla sairauspoissaoloja, työkyvyttömyyttä sekä laskemalla tuottavuutta.

Tee testi ja selvitä teollisen ja teknisen työpisteen ergonomia puutteet

Työpisteellä on suuri merkitys hyvän ergonomian toteutumisessa, sillä ergonomisesti toimivassa työympäristössä työskentely on vaivatonta, turvallista ja terveellistä. On tärkeää, että työpisteessä kaikki komponentit ja työkalut ovat helposti ulottuvilla, eikä vartaloa tarvitse taivuttaa tai käsiä kurotella, mikä vähentää jännitystä, rasitusta ja epämukavuutta. Näin voidaan ennaltaehkäistä tuki-ja liikuntaelinsairauksia, joista kärsii Suomessa jopa kolme viidestä työntekijästä.

Tällä uudella työpisteen ergonomian arviointitestillä saat selville teollisen ja teknisen työpisteen ergonomiset kehityskohdat ja ymmärrät miten parantaa työpisteen ergonomiaa. Työkalu tuottaa vastauksiisi perustuen raportin, joka sisältää suosituksia arvioimasi työpisteen ergonomian parantamiseen, esimerkiksi oikean työskentelyasennon valintaan, tarpeettoman kurottelun välttämiseen, esteettömän ja turvallisen työtilan luomiseen, sekä manuaalisten taakkojen käsittelyyn. Tavoitteena on siis tunnistaa työpisteen mahdolliset ergonomia puutteet, jotta niihin voidaan puuttua ennen kuin ne aiheuttavat työntekijöille tuki- ja liikuntaelin vaivoja ja vaikuttavat heikentävästi myös työn tehokkuuteen ja tuottavuuteen.

Odota, tuotetiedot latautuvat…