Mika Syrjasalo blog hedaer

Matka laitosmiehestä tuotannonsuunnittelijaksi - ”Saa tehdä sitä missä on omalla vahvuusalueellaan” 15.9.2022 |

Yksi maailman johtavista teollisuuskalusteiden ja -työpisteiden toimittajista kätkee sisäänsä kasan pitkiä ja mielenkiintoisia työuria. Millaisia henkilöitä löytyy yli 50-vuotiaasta yrityksestä tänä päivänä?

Kun Mika Syrjäsalo lähti opiskelemaan tietoliikenneasentajaksi, ei hän voinut kuvitellakaan päätyvänsä vastaamaan työpistekalusteiden tuotannonsuunnittelusta. Tietotaito ja lisäkoulutus on karttunut matkan varrella ja tuotantotyö on vaihtunut vastuurooliin.
Mika syrjasalo blog 1
"Täältä muoviosastoltahan se matka silloin alkoi" Mika muistelee.


"Haalarihommista" esihenkilöksi

Mika Syrjäsalo tuli Trestonille vuonna 2010 muoviosaston laitosmieheksi. Kun puhallusmuovitekniikka oli tullut tutuksi aiemmassa työssä, oli Mikalla intoa oppia muovin ruiskuvalutekniikasta.

  • Ihan haalarihommiin tulin ja niissä hommissa viihdyinkin sen seitsemän vuotta. Ennen Trestonille tuloa olin hankkinut jo muovimekaanikon tutkinnon ja olin työskennellyt alalla toisessa yrityksessä. Tulin Trestonille, koska halusin oppia uuden ja mielenkiintoisen tavan tehdä muovituotteita. Täällä olen löytänyt sellaisen homman, mitä tykkään tehdä. Parasta on, kun pääsen edelleen haastamaan itseäni ihan päivittäin.

Vuonna 2018 Mika siirtyi toimihenkilöksi ja työskenteli erilaisissa tuotannonsuunnittelutehtävissä, kunnes vuoden 2021 kesällä hänelle tarjoutui tilaisuus ottaa tuotannonsuunnitteluosasto vastuulleen.

  • Olen päässyt tekemään monipuolista työtä. Saa tehdä sitä missä on omalla vahvuusalueellaan. Täällä kyllä tarjotaan uusia haasteita, jos vain aktiivisesti näyttää, että niitä tahtoo ja kykenee vastaanottamaan.
mika syrjasalo blog 2


Lisäkoulutusta työn ohella

Ammattikoulussa opiskeltu tietoliikenneala ei ollut Mikalle se oikea. Sitä seurasivat kuitenkin oppisopimuskoulutukset, jotka tukevat nykyistä työtehtävää.

  • Ihan ammattikoulupohjalta mennään. Peruskoulun jälkeen kouluttauduin tietoliikenneasentajaksi, mutta niitä hommia en vakituisesti alkanut tekemään. Onneksi olen päässyt kouluttautumaan näihin hommiin työn ohella.

Muovimekaanikon tutkinto ja muovitekniikan erityisammattitutkinto sekä Trestonin toteuttama lähiesimiestyön ammattitutkinto suoritettiin kaikki työn ohessa.

  • Trestonilla olen saanut tarvitsemani lisäkoulutuksen ja työantajalta on tullut aina vihreää valoa, kun olen kertonut toiveistani lisäkoulutukseen.
Mika blog 3
Mika tutkii naureskellen leikkimielistä palkintoa tehtaalla. Huhun mukaan palkinto myönnetään jonkinlaisesta suuresta mokasta ja se näyttää edelleen olevan hänen hallussaan. 

Hyvä työilmapiiri auttaa haasteiden yli

Työssä vaaditaan paineensietokykyä, loogista päättelykykyä sekä taitoa kyseenalaistaa asioita. Vastuu on suuri ja työssä jaksamisen edellytys on hyvä tiimihenki.

  • Täällä vallitsee hyvä ilmapiiri ja työyhteisö. Ei ole tiukkoja kahleita ja saan sopivassa suhteessa vapautta ja vastuuta. Meillä on monipuolisesti lahjakas tiimi ja kaikilla on hieman erilainen tausta. Se on mielestäni vahvuus tässä hommassa.

Kun tiimissä vallitsee avoin ilmapiiri, myös uusia ideoita on helpompi esittää.

  • Meillä on lupa ajatella laatikon ulkopuolelta. Poikkeaviakin ideoita kuunnellaan eikä tarvitse jäädä vanhojen tottumusten orjaksi. Kannustetaan miettimään uutta ja kehittämään toimintaa eteenpäin.

Mika on viihtynyt Trestonilla vuodesta 2010 saakka. Erilaiset työtehtävät ja uralla nouseminen ovat motivoineet jatkamaan samalla työnantajalla.

  • Trestonilta löytyy paljon pitkiä työuria ja olen itsekin ollut talossa suhteellisen kauan. Voin suositella työpaikkaa hyvin mielin myös omille verkostoilleni.
Odota, tuotetiedot latautuvat…