treston blog header Henna Karkas

Tuotantotyöntekijästä taloushallinnon asiantuntijaksi. ”Täällä pääsee opettelemaan uusia juttuja” 16.9.2022 |

Yksi maailman johtavista teollisuuskalusteiden ja -työpisteiden toimittajista kätkee sisäänsä kasan pitkiä ja mielenkiintoisia työuria. Millaisia henkilöitä löytyy yli 50-vuotiaasta yrityksestä tänä päivänä?

Henna Kärkäs tuli Trestonille vuonna 2014 pakkaajaksi Turun tehtaalle. Pian hänen polkunsa vei opiskelemaan liiketaloutta ja sitä kautta avautui paikka asiakaspalvelussa. Nykyisin taloushallinnon asiantuntijan roolissa työskentelevä Henna on nähnyt monen osaston toimintatapoja ja pystyy hyödyntämään kokemuksiaan nykyisessä tehtävässään.
Henna Karkas Treston blog 1
Henna Kärkkään urapolku Trestonilla alkoi muovituotannosta ja jatkuu nykyisin taloushallinnon asiantutija tehtävässä.

Työharjoittelu avasi oven uusiin tehtäviin

Kun Henna oli työskennellyt muoviosastolla vuoden verran, hän kertoi aloittavansa liiketalouden opinnot Turun Ammattikorkeakoulussa. Kun tuli ensimmäisen työharjoittelun vuoro, avautui mahdollisuus suorittaa harjoittelu Trestonin asiakaspalvelussa. Työharjoittelu poiki erilaisia tuuraustehtäviä, joita riittikin opintojen loppuun saakka.

  • Jo alkuaikoina koin, että Treston on todella mielenkiitoinen suomalainen yritys. Tuotantokin löytyy poikkeuksellisesti suomesta. Tällaisia yrityksiä ei vaan löydy kovin montaa. Halusin ehdottomasti oppia lisää ja olen päässyt syventämään oppimaani työssäni. Oli kyllä helppo valinta hakea työharjoitteluun Trestonille ja sillä tiellä olen edelleen. Työskentely tuki opintoja ja toisinpäin.

Hyvät mahdollisuudet kehittyä uralla

Vuonna 2017, opintojen loppuvaiheessa, Trestonilla avautui paikka taloushallintoon, johon Henna tuli valituksi. Vuonna 2018 hän valmistui Tradenomiksi ja erikoistui palveluliiketoimintaan. Hän myös suorittaa parhaillaan tuotekehitystyön erityisammattitutkintoa Treston Business Academyssä.

  • Sanoisin, että Treston on joustava työnantaja. Jouduin olemaan välillä poissa koulun lähipäivien vuoksi. Kukaan ei ole koskaan sanonut opiskelusta mitään negatiivista, päinvastoin. Kun kyselee ja kertoo omat mielenkiinnon kohteet, niin täällä pääsee opettelemaan uusia juttuja. Olen päässyt tekemään asioita, jotka minua kiinnostavat.

Monipuoliset tehtävät sopivat Hennalle

Henna on luonteeltaan tarkka, valmis oppimaan uutta ja ratkaisee ongelmia luontaisesti. Hän osallistuu työssään erilaisiin projekteihin ja juuri kiinnostus erilaisiin asioihin vie eteenpäin uralla.

  • Parasta tässä työssä on sen monipuolisuus. Taloushallinnon tehtävät voivat kuulostaa yksitoikkoisilta. Kun ei ajattele numeroita vain numeroina, vaan selvittää niiden alkuperän, homma muuttuu kiinnostavaksi. Voin hyödyntää aikaisempaa työkokemustani muista rooleista. Se auttaa huomattavasti, kun ymmärtää miten asioita tehdään. Esimerkiksi kulujen tiliöinnissä on helpompaa, kun tuntee ihmiset ja toimintatavat. Monipuolisuutta työhön tuovat projektit, joissa saan olla mukana.

Hyvinvointia töissä ja vapaa-ajalla

Henna Karkas Treston blog 2
Hennan lempi pyöräilymaisemat löytyvät kauniista Naantalista

Kun työ tapahtuu pääsääntöisesti etätöissä tietokoneella, on muistettava huolehtia jaksamisesta työajalla, mutta myös sen ulkopuolella.

  • Liikkuminen ja ulkoilu on tärkeää vastapainoa työlle. Vapaa-ajalla lenkkeilen, pyöräilen ja rullaluistelen, talviharrastuksiani on luistelu ja hiihtäminen. Omalla osastollani tarvitsee vain harvoin tehdä ylitöitä ja työssä jaksamiseen kiinnitetään muutenkin huomiota. Toimistolla käytössäni on sähköpöytä sekä aktivointilauta, ja etätöitä varten olen hankkinut kotiin sähköpöydän ja istuessani käytän poijutuolia.

 

 

Odota, tuotetiedot latautuvat…