Treston blog post header ESD powder coating in esd workstations

Mitä on ESD-jauhemaalaus ja kuinka sitä käytetään ESD-työpöydissä? 12.1.2024 |

Tässä blogissa opastamme sinua ESD-jauhemaalauksesta ja sen roolista ESD-työpöytien elektronisten komponenttien suojaamisessa.

Kaikki Trestonin ESD -yhteensopivat työpöydät ovat vaaleanharmaita (RAL 7035) ja niissä on puolijohtava maalikalvo.

Mitä on ESD-jauhemaalaus?


ESD-pinnoitettu maali, joka tunnetaan myös nimellä ESD-jauhemaali on pinnoille levitettävä erikoispinnoite suojaamaan sähköstaattista purkausta. Tämä pinnoite on tehty johtavista tai puolijohtavista materiaaleista, kuten hiilestä, luomaan reitti sähkövarausten hallitulle ohjaamiselle.

ESD-jauhemaalia käytetään yleisesti teollisissa ympäristöissä, erityisesti työpöydissä ja laitteissa, estämään staattisen sähkön kertymistä. Staattinen sähkö saattaa vahingoittaa herkkiä elektronisia komponentteja.

ESD-jauhemaalin tärkein ominaisuus on sen kyky helpottaa sähkövarausten hallittua häviämistä. Kun päällystetyllä pinnalla on staattinen varaus, pinnoitteen sisällä olevat johtavat tai dissipatiiviset materiaalit tarjoavat reitin varaukselle virtaamaan turvallisesti maahan. Tämä estää korkeiden jännitteiden kerääntymisen, mikä voi mahdollisesti vahingoittaa lähellä olevia elektronisia komponentteja.

ESD-jauhemaalaus on erikoistunut viimeistelyprosessi pinnoille, jotka vaativat suojaa ESD:ltä. Se sisältää johtavan tai dissipatiivisen jauhekerroksen levittämisen alustalle, kuten metallille, käyttämällä sähköstaattisen vetovoiman ja lämpökovettamisen yhdistelmää.

Treston ESD-työpisteissä on puolijohtava maalikalvo

Kaikki maalatut Treston ESD -yhteensopivat työpisteet ovat väriltään vaaleanharmaita (RAL 7035) ja niissä on puolijohtava maalikalvo. Pinnoite perustuu epoksi- ja polyesterihartsiin ja se on kehitetty erityisesti ESD-suojattuja alueita (EPA) varten.

Puolijohtavalla maalikalvolla on erinomaiset mekaaniset ominaisuudet eli kulutus- ja iskunkestävyys sekä elastisuus. Se ei naarmuunnu helposti ja kestää kemikaalien, rasvojen ja liuottimien vaikutusta.

ESD-jauhemaalattujen työpisteiden käytön edut

ESD-pinnoitetut työpöydät tarjoavat useita etuja verrattuna ESD-mattojen, laminaattiin:

 • ESD-suojaus
  ESD-jauhemaalatut työpöydät on suunniteltu tarjoamaan täydellinen ESD-suojaus koko työasemalle. ESD-jauhepinnoite luo hallitun reitin staattisen varauksen poistumiseen. Tämä koskee kaikkia työaseman osia, pöydän rungosta hyllyihin ja varusteluosiin. 
 • Kestävyys ja käyttäjäystävällisyys
  Verrattuna ESD-mattoihin tai ESD-laminaattipöytälevyihin, ESD-jauhemaali pysyy tehokkaana ajan mittaan ilman, että sitä tarvitsee vaihtaa säännöllisesti. 

  ESD-jauhemaalatut työpöydät tarjoavat jatkuvan suojan ilman ylimääräisiä ESD-mattoja tai toistuvaa uudelleensijoittelua. Tämä minimoi työnkulun häiriöt ja varmistaa sujuvamman ja tuottavamman toimintaprosessin. 

  Lisäksi ESD-jauhemaalatut ESD-työpöydät on rakennettu ESD-suojausta ajatellen. Ne tarjoavat saumattoman integroinnin ESD-ominaisuuksiin, ergonomiseen muotoiluun ja rakenteelliseen kestävyyteen, mikä vastaa nykyaikaisten työympäristöjen ainutlaatuisiin tarpeisiin.
 • Yksi maadoituspiste
  ESD-maalattujen työpisteiden ja tarvikkeiden avulla rungon maadoitus riittää, jolloin työpisteen lisävarusteita, kuten hyllyjä tai laatikkokiskoja, ei tarvitse maadoittaa.

Kaikki Trestonin-tuotteet ovat saatavilla ESD-yhteensopivina versioina

Kaikki teollisuustyöpöytämme ovat saatavilla ESD-suojattuina versioina. Toimitamme työpöytien lisäksi myös ESD-vaunuja, -hyllyjä, -kaappeja, -tuoleja, -valaisimia ja -varusteluosia.

Tiesitkö? Treston Concept, ei vaadi johdotusta

Esimerkiksi ergonomisessa Concept-työpöydässä jalan sisällä olevat johtavat muoviset osat varmistavat sähköisen yhteyden jalan ylä- ja alaosan välillä. Tämä rakenne varmistaa, että pöydällä ja ESD-lattialla on sama sähköpotentiaali, joten erillistä johdotusta ei tarvita.

Suunnittele oma ESD-työpöytäsi

Kokeile Treston 3D -konfiguraattoria.

Aloita tästä

 

Odota, tuotetiedot latautuvat…