Treston Storage bins blog post header

Järjestys lisää tehokkuutta – valitse kestävät muovilaatikot teollisuuteen 17.4.2023 |

Erilaisissa teknisissä ja teollisissa työympäristöissä on lean-filosofian mukaan tavaroille löydyttävä omat paikkansa. Yhtenä elementtinä järjestyksen ylläpitämisessä auttavat muovilaatikot, joista tarvittavat komponentit löytyvät yhdellä silmäyksellä. Minimoi turha tavaroiden etsimiseen käytettävä aika ja varmista, että ne löytävät vaivattomasti myös takaisin paikoilleen.

Tässä artikkelissa herättelemme ajatuksiasi muovilaatikoiden valintaan. Pieni teko järjestyksen eteen voi tehostaa toimintaa merkittävästi sekä parantaa työn ergonomiaa ja turvallisuutta, puhumattakaan työpaikan viihtyvyydestä tai yrityksen imagosta.

Tarvitsetko apua työympäristön järjestämisessä?

Ota yhteyttä myyntitiimiin

Treston Storage bins blog post image 1
Muovilaatikot tarjoavat pienten osien säilytys- ja poimintaratkaisuja.

Näin pääset alkuun muovilaatikon valinnassa

Siisti ja järjestyksessä oleva työpiste tukee tehokasta ja turvallista työympäristöä. Väärissä paikoissa olevat tavarat aiheuttavat helposti mm. kompastumisriskejä. Paras päätös laatikoiden valinnassa tulee tehtyä, kun nykytilanne tunnistetaan.

Treston Storage bins blog post image 2
Muovilaatikot voidaan sijoittaa vaunuun, työpöytään , hyllylle tai kaappiin. Lähes kaikissa ottolaatikoissa on takana ura, jonka ansiosta ne voidaan asettaa suoraan laatikkolistaan tai laatikostohyllyyn.

Varastopaikkojen määrittely etukäteen auttaa kokonaisuuden hallinnassa.  

7 kysymystä nykytilan analysointiin

 1. Mitkä tavarat eivät ole siellä missä pitäisi?
  Onko työympäristössä tavaroita, jotka jäävät helposti lojumaan tasoille? Eniten käytetyt tavarat on hyvä sijoittaa ergonomiselle käyttökorkeudelle mahdollisimman lähelle suoritettavaa työtä, kun taas harvemmin käytetyt voi siirtää sivummalle.

  Turhien ja liian pitkien noutoetäisyyksien minimointi edistää työn tehokkuutta sekä vähentää työn fyysistä kuormaa. Varastopaikkojen määrittely etukäteen auttaa kokonaisuuden hallinnassa.  

 2. Mitä tavaroita kannattaa säilyttää?
  Löytyykö työympäristöstä jotain turhaa mistä kannattaisi luopua? Joitain tavaroita saattaa myös olla liian monta. Turhasta tavarasta kannattaa hankkiutua eroon. Vaikka joku paikka jäisi tyhjäksi, se voi osaltaan lisätä viihtyvyyttä ja selkeyttää tilan toimintoja.

  Tunnista korkean prioriteetin tavarat ja sijoita ne sopiville paikoille yksittäisille paikoille työpisteiden yhteyteen.

Prioriteetti

Käyttötarve

Sijainti

Matala

Alle kerran vuodessa

Hävitä t

Matala

Noin kerran vuodessa

Varastoi kauempana

Keskinkertainen

Kerran 2–6 kuukaudessa

Varastoi yhdessä paikassa, ei välittömässä läheisyydessä

Keskinkertainen

Kerran kuukaudessa

Varastoi yhdessä paikassa

Keskinkertainen

Kerran viikossa

Varastoi yhdessä paikassa

Korkea

Kerran päivässä

Varastoi yksittäisillä paikoilla työpisteillä

Korkea

Kerran tunnissa

Varastoi yksittäisillä paikoilla työpisteillä tai kanna mukana

* Varastoi yhdessä paikassa = Samassa varastointiyksikössä (esim. muovilaatikossa) voi olla monenlaisia tavaroita.
** Varastoi yksittäisillä paikoilla = Samassa varastointiyksikössä (esim. muovilaatikossa) voi olla vain yhdenlaisia tavaroita.

Packing storage system, BiOX bins
Kemiallinen kestävyys on tärkeä ottaa huomioon muovilaatikon valinnassa​​​​. Mm. Treston BiOX biomuovilaatikoissa on erinomainen öljynkestävyys. 

Kun tavaroilla on oma paikkansa, kuka tahansa osaa siivota ne takaisin omille paikoilleen sekä havaita poikkeamat.

 1. Minkä kokoisia tavarat ovat? Paljonko niitä on?
  Mittaamalla huolellisesti tavarat sekä hyllyt, kaapit tai tasot, joihin laatikot sijoitetaan, voi välttyä vikaostoksilta. Kartoita myös tavaran määrä alustavasti.  

  Huom! Ergonomisessa työympäristössä painavia tai hankalan muotoisia tavaroita ei tule sijoittaa kyynärpään yläpuolelle. 

 2. Miten tavarat tulisi merkitä?
  Tarvitaanko työympäristössä eri värisiä laatikoita erityyppisille tavaroille vai riittääkö laatikoiden nimikointi? Onko yrityksellä oma brändiväri mitä halutaan käyttää laatikoiden värityksessä? Kun tavaroilla on oma paikkansa, kuka tahansa osaa siivota ne takaisin omille paikoilleen sekä havaita poikkeamat. Myös uusien työntekijöiden koulutus sujuu tehokkaasti, kun tavarat löytyvät merkityiltä paikoiltaan.

 3. Millaisia tavarat ovat?
  Säilytetäänkö laatikoissa öljyisiä tai likaisia tavaroita? Öljynkestävyys on tärkeä ominaisuus mm. työpajoilla. Ovatko tavarat painavia vai kevyitä? 

 4. Käytetäänkö laatikoita EPA-alueella?
  On varmistettava, että EPA-alueelle valitaan ESD-yhteensopivat laatikostot. Trestonin valikoimasta löytyy laaja valikoima ESD muovilaatikoita. Tutustu ESD säilytysjärjestelmiin

 5. Onko materiaalien vastuullisuus tärkeää?
  Jos yrityksellä on tavoite siirtyä vastuullisempaan toimintaan hankinnoissa, kannattaa kartoittaa olemassa olevia materiaalivaihtoehtoja. Perinteisten muovilaatikkojen lisäksi valikoimaamme kuuluvat teollisuuteen suunnitellut Treston BioX biomuovilaatikot. Saatavilla on myös kierrätetystä materiaalista valmistettuja Treston ReBox muovilaatikkoja.  

Harkitse ympäristöystävällisiä materiaalivaihtoehtoja

Please allow marketing cookies to see the content. Move to marketing cookie approval from the stroller image at the bottom left of the screen.

 

Tarvitsetko apua työympäristön järjestämisessä?

Ota yhteyttä myyntitiimiin

Wide selection of shelf bins
Treston muovilaatikot teollisuuteen

Tutustu Treston muovilaatikoihin

Treston ottolaatikot
Ottolaatikot tarjoavat helpon pääsyn niihin varastoituihin esineisiin, koska tuotteet näkyvät avoimen etuosan läpi ja laatikoissa on aaltoileva pohja.

Treston hyllylaatikot
Laatikot pinoutuvat tukevasti päällekkäin – myös eripituiset, mutta samanlevyiset. Suorat seinämät ja lisävarusteena saatavat poikittaiset jakajat takaavat tehokkaan tilankäytön.

Treston varastolaatikot & poiminta- ja pikkulaatikot
Monipuolinen valikoima erilaisia säilytyslaatikoita niin järeään varastointiin ja tavaroiden käsittelyyn kuin pienten osien ja komponenttien säilytykseenkin. 

 

Odota, tuotetiedot latautuvat…