treston blog header produktiver packtisch

Kehitä pakkausprosessia ergonomisella pakkauspöydällä 24.1.2023 |

Hyvillä pakkaustiloilla voidaan tehostaa prosesseja, ylläpitää työtyytyväisyyttä ja parantaa läpimenoaikaa. Hyvin suunnitellut pakkauspöydät ja sujuvat prosessit vähentävät virheitä, jätteen määrää ja poissaoloja sekä parantavat työmotivaatiota, laatua ja asiakaskokemusta.

Tässä artikkelissa kerromme miksi pakkauspöytään kannattaa investoida sekä annamme valmiita malleja suunnittelun tueksi.

Treston Concept Packtisch mit Flex Stehhilfe
Hyvin suunniteltu pakkauspöytä parantaa hyvinvointia ja tuottavuutta

 

Tuottavampi pakkauspöytä on perusteltu investointi

Jos logistiikkakeskuksesta lähtee 1 000 pakettia viikossa, pakettikohtaisen läpimenoajan lyhentäminen 30 sekunnilla voi säästää 8 tuntia työaikaa viikossa. Läpimenoaika on tärkeä tunnusluku arvioitaessa pakkaustyöpisteitä.

Suuremmissa logistiikkakeskuksissa automatisoidut varastointi- ja tilaustenkäsittelytekniikat yleistyvät, mutta manuaalisilla pakkaustyöpöydillä on jatkossakin tärkeä merkitys. Lähtevien pakettien lisäksi myös palautukset ja niihin liittyvät käsittelykustannukset kasvavat.

Lean-ajattelun mukaisella ketterällä pakkaustyöpöydällä ei tuhlata aikaa tavaroiden etsimiseen, vaan prosessi toimii sujuvasti ja ennustettavasti keskeytyksettä. Tällainen pakkauspöytä tukee jatkuvaa parantamista, mikä tehostaa työtä, pienentää jätteen ja vahinkojen määrää, säästää materiaaleja, aikaa ja tilaa sekä parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Tutustu pakkauspöytiin 

 

Aloita suunnittelu suosituimmista pakkauspöytämalleista
 

Treston Concept packing bench configuration

Treston Concept pakkauspöytäTutustu pakkauspöytään 

 

 

 

 

 

Treston ted packing bench configuration

 

 

Treston TED pakkauspöytäTutustu pakkauspöytään 

 

 

 

 

 

Treston TP packing bench configuration

 

Treston TPB pakkauspöytäTutustu pakkauspöytään

 

 

 

 

 

Työntekijöiden ergonomia vaikuttaa tuottavuuteen

Pakkauspöydän hyvä ergonomia tukee työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia. Se parantaa työturvallisuutta ja vähentää sairauspoissaoloja, mikä pienentää kustannuksia ja tehostaa tuottavuutta. Se voi olla ratkaiseva tekijä kilpailtaessa osaavista, motivoituneista ja tehokkaista työntekijöistä.

Pakkaustyöpisteeseen kannattaa siis panostaa ennen kaikkea henkilöstön vuoksi. Jotta käsin tehtävä pakkaaminen ja purkaminen olisi tehokasta, työntekijöiden on oltava motivoituneita. Ergonomiaan ja henkilöstön hyvinvointiin panostaminen auttaa varmistamaan, että tehtävään on saatavilla riittävästi osaavia työntekijöitä, jotka suoriutuvat siitä mahdollisimman sujuvasti ja virheettömästi.

Tyytyväisillä työntekijöillä on kymmenen kertaa vähemmän sairauspoissaoloja kuin työhönsä tyytymättömillä. Tyytyväiset työntekijät ovat myös keskimäärin 12 % tuottavampia, kun taas tyytymätön työntekijä työskentelee 10 % keskimääräistä tehottomammin.

Height-adjustable packing table TED
Ergonominen pakkauspöytä tukee työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia

Valitse helposti mukautettava pakkaustyöpöytä

Valitse pakkaustyöpöytä, joka on monipuolisesti säädettävissä ja muokattavissa, jolloin se on helppo sovittaa käyttäjän tarpeisiin. Työpisteen suunnittelun on oltava käyttäjälähtöistä, ja siinä on huomioitava työntekijöiden tarpeet ja fysiologia. Tarpeettomien liikkeiden välttämiseksi tulee kiinnittää huomiota tarvikkeiden etäisyyksiin, korkeussäätöön sekä siihen, yltääkö käyttäjä kaikkeen tarvittavaan.

  • Olen nähnyt halpoja, huteria pöytiä, joiden teräviin kulmiin käyttäjä voi satuttaa itsensä. Usein niitä ei myöskään voi säätää millään tavalla. Nykyään erityisesti työvoiman ikääntymisen myötä ergonomialtaan puutteelliset pakkausratkaisut lisäävät tuki- ja liikuntaelinsairauksista johtuvia poissaoloja ja heikentävät työntekijöiden motivaatiota, mikä voi johtaa sairauspoissaolojen lisääntymiseen. Tämä voi käydä yritykselle sata kertaa kalliimmaksi kuin kunnolliseen pakkaustyöpisteeseen panostaminen. Thierry Peron, Treston

Lataa ilmainen E-kirja ja opi lisää

Näin luot tuottavan pakkaustyöpisteen

Tutustu myös uudenlaiseen pakkaustyöpöytään – Treston Quick Edgeen

Treston Quick Edge pikasäätöpöydässä on uusi innovatiivinen mekanismi, joka mahdollistaa äärimmäisen nopean korkeudensäädön. Tämä teollisuustyöpiste on suunniteltu esimerkiksi pakkaus- ja logistiikkakeskuksiin, joissa työpöytien korkeutta säädetään erikokoisten pahvilaatikoiden mukaan.

 Treston Quick Edge pikasäätöpöytä mukautuu eri seisomakorkeuksiin ja parantaa sekä suorituskykyä että ergonomiaa.
Odota, tuotetiedot latautuvat…