treston customised workstations blog header

4 räätälöityä työpistettä sisälogistiikan haastaviin työympäristöihin 10.3.2023 |

Logistiikkakeskuksissa ja sisälogistiikan erilaisissa työympäristöissä työpisteiltä vaaditaan erityistä joustavuutta. Automaatio lisääntyy ja tilat halutaan käyttää entistä tehokkaammin hyödyksi. Useimmissa tapauksissa ergonominen työpisteratkaisu rakentuu modulaarisista työpisteistä varusteltuna monipuolisilla lisävarusteilla, mutta joissain tapauksissa tarvitaan vielä astetta kekseliäämpiä ratkaisuja.

Tässä artikkelissa käymme läpi esimerkkejä siitä, millaisia sisälogistiikan työympäristöjen haasteita voidaan ratkaista räätälöidyillä työpisteillä. Kerromme myös miksi modulaarinen työpiste on tulevaisuuden työympäristöjen kulmaikivi.

Ratkaisuja haastaviin sisälogistiikan työympäristöihin

Sisälogistiikan työpisteillä on usein erityisiä vaatimuksia, kuten tilan rajallisuus, työtehtävän erityislaatuisuus tai työvälineiden haastava koko. Silloin on parasta turvautua räätälöityihin työpisteratkaisuihin. Kokosimme alle muutamia esimerkkiratkaisuja asiakkaidemme kohteista.

Etstikö räätälöityä työpistettä yrityksellesi? 

Ota yhteyttä myynitiimiimme

Treston lifting platform workstation
Treston Lifting Platform: säädettävä lattiataso.

Ratkaisu 1: Lattiatason säätäminen

Erityisesti sisälogistiikkakeskuksissa tavara kulkee erilaisia linjastoja pitkin. Linjastot ovat monesti kiinteitä ja niiden korkeutta ei pääse säätämään. Tästä johtuen työskentely tapahtuu epäergonomisessa työasennossa. Tähän haasteeseen kehitimme säädettävän lattiatason: Treston Lifting Platformin. Taso nousee ja laskee käyttäjän mittojen mukaan ja sitä voidaan siirtää kätevästi astuttaessa tasolle.

Treston Quick Edge Double sided 2
Kaksipuolinen Treston Quick Edge, jonka läpi kulkee linjasto. 

Ratkaisu 2: Linjasto kulkee työpisteiden välissä

Toisessa sisälogistiikkakohteessa korkeussäätöhaaste ratkaistiin kaksipuoleisella Treston Quick Edge työpisteellä, jolloin linjasto kulkee äärimmäisen nopeasti säädettävien työpisteiden välissä. Tämä työpiste mahdollistaa myös one-piece-flown hyödyntämisen. Kun käsiteltävän tavaran koko vaihtelee useasti työvuoron aikana, ovat laaja säätöalue sekä säätämisen nopeus ja helppous avainasemassa työpisteen valinnassa.

Kaksipuoleinen Treston Quick Edge on räätälöity tuote, mutta Treston Quick Edge pikasäätöpöytä kuuluu standardituotteisiimme. Lue miten markkinoiden nopein työpiste sai alkunsa.

Treston Quick Edge workbench smaller and larger size
Standardimittoja pienempi ja suurempi versio Treston Quick Edge pikasäätöpöydästä

Ratkaisu 3: Suurempia ja pienempiä kokoja

Sisälogistiikan työympäristöissä on usein tarve räätälöidä työpiste juuri sopivaksi muita prosessien vaiheita mukaillen. Joskus perusmitoista ei löydy juuri oikeaa kokoa työpisteelle. Näissä tapauksissa asiakkaalle voidaan räätälöidä tuote juuri halutuilla mitoilla. Kuvissa räätälöitynä tilauksena valmistettu Treston Quick Edge työpöytä standardimittoja pienempänä sekä suurempana. Kaikista Treston tuotteista on mahdollista räätälöidä kokoja haluttujen mittojen mukaan.

Huom! On hyvä pitää mielessä, että tarpeettoman isoilla työpöydillä työpiste-ergonomia saattaa kärsiä. Liian syvä tai leveä työpiste saattaa lisätä etäisyyttä mahdollisiin työssä tarvittaviin elementteihin, joka lisää vaikeita työasentoja ja kurottelua.

Ratkaisu 4: Pieneen tilaan optimoidut työpisteet

Sisälogistiikan työympäristöissä on usein haasteena tilan rajallisuus sekä tahtotila optimoida neliöt tehokkaasti. Joskus työtiloissa ei riitä tilaa tavalliselle työpöydälle. Näissä tapauksissa innovaatiotiimimme on parhaimmillaan. Aina työpöydän ei tarvitse olla perinteisessä muodossaan. Samoja modulaarisia elementtejä, kuin standardipöydissämme, voidaan käyttää mitä innovatiivisimmilla tavoilla hyödyksi. Räätälöitynä kohteen mittasuhteita mukaillen.

Treston customised workbench for inhouse logistics 1
Treston työpiste linjaston yläpuolella
Treston customised workbenches above conveyer 1
Treston työtaso linjaston yläpuolella
Treston customised workbench double upright
Säädettävä näyttöpääteteline ilman varsinaista työtasoa. Tilaa jää myös muille lisävarusteille.

Modulaarisuus on kestävien työpisteiden kulmakivi

Lähtökohtana nykyaikaisten, kestävien työpisteiden suunnittelussa on hyödyntää muokattavissa olevia työpisteitä. Modulaarisuuden ansiosta sama työpöytä toisilla lisävarusteilla voi palvella eri työympäristöjen tarpeita. Työpisteet kestävät aikaa, kun jo suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon, että tulevaisuudessa prosesseja voidaan kehittää. Jo vaihtamalla tai lisäämällä muutamia lisävarusteita, voidaan parantaa sekä tehokkuutta, että työpiste-ergonomiaa liiketoiminnan kehittyessä. Lue lisää miten modulaarisesta työpisteestä saa kaiken irti.

Etstikö räätälöityä työpistettä yrityksellesi? 

Ota yhteyttä myynitiimiimme

 

Odota, tuotetiedot latautuvat…