Treston-biox-kari_nokka

Treston BiOX laatikoiden tarina alkoi Diilistä 11.5.2022 | Kari Nokka

Treton Kari Nokka

Kari Nokka

Tuoteryhmäpäällikkö
Keväällä 2021 Trestonin tuoteryhmäpäällikkö, Kari Nokka, istahti omalle kotisohvalleen. Hän ei voinut aavistaa, että seuraavan tunnin aikana hän saisi viihdeohjelmasta ajatuksen, joka mullistaisi Trestonin muovituotannon. Televisiotarjonnasta ohjelmavalinnaksi osui Suomen Diili.

Illan jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli luoda mainosvideo MySodan uudelle ympäristöystävällisistä raaka-aineista valmistetulle hiilihapotuslaitteelle. Karilla alkoi raksuttaa ja matka kohti hiilineutraalia työympäristöä oli saanut alkunsa.
Treston BiOX
Treston BiOX näyttää muovilta ja käyttäytyy, kuin muovi, mutta on tehty puupohjaisesta materiaalista

 

Ensimmäinen tuote, jonka lähtökohta oli puhtaasti ympäristö

Ympäristöasioista kiinnostunut Kari iloitsi uudesta hiilineutraalista materiaalista. ”Myynniltä oli tullut signaali, että asiakkaat ovat entistä ympäristötietoisempia ja olemme jo saaneet yhteydenottoja koskien ympäristöystävällisiä materiaalivaihtoehtoja. Tuotteen kehityksen pohjalla oli, että voimme tulevaisuudessa tarjota vaihtoehdon fossiilisesta muovista valmistetuille tuotteille.” Kari kertoo.

Ja tämä on vasta alkua kohti täysin hiilineutraalia työpistettä

Treston BiOX on siis luotu asiakkaille, joille ympäristönäkökohdat ovat arvokkaita. Tuoteperhe tarjoaa helpon mahdollisuuden tehdä hyvää maapallolle, materiaalit ovat hiilineutraaleja ja ne eivät kuluta uusiutumattomia luonnonvaroja. "Ja tämä on vasta alkua kohti täysin hiilineutraalia työpistettä” Kari lisää.

Loistava idea sai nopean startin

Kari Nokka in Turku at the first photoshoot for Treston BiOX products
Kari Nokka Turussa Treston BiOX tuotteiden ensimmäisissä tuotekuvauksissa
Easter grasses were planted in Treston BiOX bins according to the theme.
Rairuohot istutettiin kuvauksia varten teeman mukaisesti Treston BiOX laatikoihin.

Saman vuoden elo-syyskuussa projekti sai virallisesti alkunsa ja ensimmäiset tuotekokeilut saatiin heti käyntiin. Projektiryhmä kasattiin. Ryhmään otettiin mukaan ammattilaisia monesta eri toiminnosta, kuten tuotannosta, laadusta, hankinnasta, myynnistä, tuotekehityksestä, testauksesta ja markkinoinnista. ”Korostan sitä, että tämä on koko tiimin ansiota. Iso arvomme on yhdessä onnistuminen ja tässä projektissa se on konkretisoitunut” Kari painottaa.

Korostan sitä, että tämä on koko tiimin ansiota

 Lanseeraus, jonka takana voi seistä ylpeästi

Lopullista tuotetta on testattu paljon ja testimme osoittavat, että Treston BiOX:n materiaalit ovat samankaltaista, kuin perinteinen muovi. Voimme ylpeänä todeta, että tuotteita voidaan käyttää samanlaisissa käyttötarpeissa, kuin tavallisesta muovista tehtyjä tuotteita. ”Totta kai voimme olla ylpeitä – ei tällaista ole teollisuuteen tehty koskaan aiemmin” Kari innostuu. 

Totta kai voimme olla ylpeitä – ei tällaista ole teollisuuteen tehty koskaan aiemmin

Hurjaa vauhtia edennyt projekti on nyt saatu maaliin ja toukokuussa 2022 Treston ylpeänä lanseeraa ensimmäisen puupohjaisen laatikkomalliston, Treston BiOXin. ”On ollut todella nopea aikataulu, mutta ollaan toimittu tehokkaasti. Olen oppinut myös sanomaan joillekin asioille ei ja priorisoimaan asioita entistä tehokkaammin” Kari kuvailee projektia.

”Sisäinen vastaanotto on osoittanut, että meillä nähdään maailmantilanteen vuoksi tuleva hyöty uusiutuvista, hiilineutraalisista materiaaleista tehdystä tuotteesta. Tällaiselle on kysyntää. Meillä on paljon asiakkaita, joille ympäristöasiat ovat tärkeitä ja uskomme vastaanoton olevan positiivista myös jälleenmyyjäkentässä.” Kari jatkaa

 

Treston BiOX Story Kari Nokka 2
Kari Nokka esittelee valmiita Treston BiOX tuotteita

Kaksi mielenkiintoista yhteistyökumppania

Treston valmistaa kestäviä ja laadukkaita tuotteita teollisuuteen. Puupohjainen materiaali täytti ominaisuuksiltaan vaatimukset ja valikoitui lopputuotteeseen. Syksyllä projektityhmä Karin johdolla alkoi ensitöikseen selvittelemään mitä soveltuvia toimijoita markkinoilla on tarjolla. Pääyhteistyökumppaneiksi valikoituivat suuri suomalainen metsäteollisuusyhtiö UPM sekä niin ikään suomalainen materiaaliteknologiaa kehittävä startup yritys Woodly.

Tässä projektissa on ollut mukana iso kasa inspiroivia ihmisiä ja olemme oppineet toisiltamme paljon.”

”Yhteistyö UPM:n ja Woodlyn kanssa on sujunut erittäin hyvin. Projekti on ollut antoisa ja kiireistä huolimatta olemme pystyneet toimimaan jouhevasti. Tässä projektissa on ollut mukana iso kasa inspiroivia ihmisiä ja olemme oppineet toisiltamme paljon.” Kari kertoo.

Lue uutinen Treston BiOX hyllylaatikoiden lanseerauksesta

Treston.UPM-Woodly

 

 

Odota, tuotetiedot latautuvat…