Asiakastarina

Cycli - Kestävää ergonomiaa sähköpyörien huoltotiloissa Trestonin korjaamo- ja konepajakalusteilla

Vuonna 2015 perustettu Fillarikauppa Cycli on kasvanut vuosien varrella vakiinnuttamalla paikkansa pyöräilyn ystävien keskuudessa Seinäjoella, Vaasassa ja Porissa. Cycli.fi palvelee verkossa ja opastaa oikean pyörän valinnassa ystävällisesti ja ammattitaitoisesti. Yrityksen kasvun myötä sen alkuperäiset tilat ja kalusteet eivät enää vastanneet kasvaneen toiminnan tarpeisiin.

Huoltotilojen uudistaminen uusilla korjaamo- ja konepajakalusteilla

Lähtökohtana oli tarve uudistaa pyörien huoltotiloja, joissa alkuperäiset kalusteet eivät enää tukeneet tehokasta työskentelyä. Sähköpyörien huoltotarpeet kehittyvät, jolloin huoltotilan toimivuuden pitää vastata myös tulevaisuuden tarpeisiin. Ajan kululuessa myös huoltohenkilöstöä on myös palkattu, jolloin yritys tarvitsi enemmän asennuspaikkoja. Ongelmana oli myös tilojen järjestelmällisyyden puute ja tavoitteena oli selkeyttää koko työtila.

Vanhat kalusteet eivät vastanneet työnteon tarpeita


Ratkaisu löytyi paikalliselta Trestonin edustajalta, joka otti yhteyttä Cycliin ja esitteli mahdollisuuden parantaa huoltotilojen toiminnallisuutta. Projekti käynnistyi kesällä 2023, ja yhteistyön tuloksena saatiin ratkaisu, joka vastaa Cyclin tarpeisiin. 

Cycli etsi parannusta huoltotiloihinsa, joissa sähköpyörien huolto vaati jämäkät kalusteet.

Treston toimitti tiloihin muun muassa raskaita työpöytiä, työkaluvaunun sekä liikuteltavia ja korkeussäädettäviä työtasoja, jotka vastasivat sähköpyörien huoltotarpeisiin. Erityisen joustava ratkaisu oli pyörillä liikuteltava taso, joka mahdollisti joustavaan työskentelyn sähköpyörien diagnostiikan parissa. 

Liikuteltavan lisätason avulla pyörien diagnostiikan luku siirtyy nyt helposti sinne missä sitä tarvitaan

Liikuteltavan lisätason avulla pyörien diagnostiikka-analysointi on nyt helppo tuoda lähelle sitä työpistettä missä sitä tarvitaan. ”Pyörä on huoltotelineessä kiinni, jolloin saadaan mobiilisti liikuteltava diagnostiikkatyökalu tuotua sähköpyörän viereen. Mobiilin työpisteen saa myös vietyä pyörän kasauspisteen lähelle, jossa tehdään pyörien ensiasennuksen päivitykset. Tiloissa lisäksi uusia asennuspaikkoja lisättiin ja työtilaa järkevöitettiin, mikä paransi huomattavasti työpisteiden flow'ta ja yleistä siisteyttä.” kertoo Cyclin toimitusjohtaja Tapio Roiha.

Uusilla huoltokalusteilla tehokkaampaa työtä ja parempaa ergonomiaa

Työkalujen ottaminen on helpompaa ja työvälineiden järjestys on nyt selkeämpi

Uudet tilat ja Trestonin toimittamat ratkaisut ovat tuoneet konkreettisia parannuksia Cyclin arkeen. "Uusien työpisteiden myötä työntekijöiden työergonomia on selvästi parantunut, kun työpisteet on nyt säädetty huomioimaan ergonomiset tarpeet.”, kertoo Tapio Roiha ja jatkaa että työpöydän pitää myös olla tukeva, kun komponentit ovat raskaita. Lisäksi komponenttien käsittely vaatii välillä myös voimankäyttöä, jolloin pöytien on kestettävä myös iskut. Roihan mukaan huoltotilojen yleinen siisteys on noussut uudelle tasolle. Työkalujen ottaminen on helpompaa ja työkalukourut sekä välijakajat ovat helpottaneet myös työkalujen järjestystä laatikostoissa.

Tehokkuus, ergonomia ja siisteys ovat nyt osa jokapäiväistä arkea
Tehokkuus, ergonomia ja siisteys ovat nyt osa jokapäiväistä arkea, ja Cyclin tiimi voi keskittyä entistä paremmin tarjoamaan asiakkailleen laadukkaita pyöräpalveluita. Investointi vankkoihin ja kestäviin korjaamo- ja konepajakalusteisiin tekevät huomattavan eron yrityksen toimintaan ja työntekijöiden työhyvinvointia.
 
Odota, tuotetiedot latautuvat…