Eberlein&Kunz Kundenstory

Asiakastarina

Eberlein & Kunz - Sujuva pakkausvirtaus ja tyytyväinen tiimi Trestonin ratkaisuilla

Berliinissä toimivalle verkkokauppayritykselle ja Amazon-jälleenmyyjälle Eberlein & Kunzille yli 6000 tuotteen tehokas toimitus, pakkaus ja varastointi on ensisijainen tavoite. Yritys on kolmenkymmenen parhaan Amazon jälleenmyyjän joukossa Saksassa. Yrityksen tuotekategorioita ovat päivittäistavarat, luomu- ja luonnontuotteet, henkilökohtainen hygienia ja kauneus, taloustavarat sekä kirjallisuus.

Sähköisen kaupankäynnin taustaa ja haasteita

Klikki ja vain päivää myöhemmin haluttu paketti saapuu kotiin. Tämän tyyppisestä ostoksesta on tullut monille ihmisille vakio – olipa kyse sitten teknisistä tuotteista, vaatteista tai päivittäistavaroista. Tämän mahdollistamiseksi on olemassa yrityksiä, kuten Eberlein & Kunz, jotka ovat erikoistuneet eri tuotteiden toimittamiseen, pakkaamiseen ja varastointiin, pääasiassa Amazonin kautta. Berliinissä toimiva verkkokauppayhtiö keskittyy erityisesti lisäravinteisiin ja korkealuokkaisiin elintarvikkeisiin, kuten hunajaan, teehen, kahviin ja makeisiin.

Eberlein&Kunz Lager

Amazon Pre-Fulfiller -palveluna 95 prosenttia Eberlein & Kunzin tuotteista tarjotaan ja myydään verkkokaupan kautta. Ostoprosessin päätyttyä Eberlein & Kunz pakkaa tavarat, lähettää ne Amazonille, ja Amazonin tiimit puolestaan lähettävät ne loppuasiakkaille. Vain muutama valitut tuotelinjat toimitetaan suoraan B2C- tai B2B-asiakkaille (esim. apteekeille).

Asiakastyytyväisyys on Eberlein & Kunzin etusijalla. Siksi sujuva työnkulku on välttämätöntä, jotta voidaan taata, että yli 5 miljoonaa asiakasta saavat tavaransa mahdollisimman nopeasti. Tehokkaat prosessit edellyttävät optimoitua työtilaa, joka minimoi työntekijöiden tarpeettomat toimet.

Tiimin terveyteen kiinnitetään huomiota: Etenkin vastaanotto- ja pakkausprosessissa tavaroita tai pakkauksia on nostettava ja lastattava, ja näiden toimenpiteiden tulee olla mahdollisimman ergonomisia. Siksi oli tärkeää, että työpisteet mukautuivat haasteisiin eivätkä aiheuta huonoa asentoa työntekijöille. Suurin haaste oli löytää edullisia, kestäviä ja mukautettavia työtilaratkaisuja logistiikkaan. Lisäksi työntekijöiden ergonomia piti optimoida.

Lopulta Eberlein & Kunzin toimitusjohtaja Johann Eberlein näki kaikki nämä näkökohdat Trestonin tarjoamissa tuotteissa ja lähestyi suomalaista yritystä. Se, mikä vakuutti Eberlein & Kunzin alusta alkaen, oli 3D-suunnitteluohjelma, jonka avulla he pystyivät räätälöimään työpisteet tarkasti omien vaatimustensa mukaan ja varustamaan ne vastaavasti. Lisäksi laadukas palvelu työpisteiden räätälöinnin aikana oli vakuuttava.

Eberlein&Kunz Lager

 

Joustavuus on tärkeää

Tähän asti työntekijät työskentelivät erilaisissa pienissä varastoissa, joissa työpisteet toimivat, mutta eivät olleet ihanteellisesti räätälöityjä työn vaatimuksiin. Kasvavien työmäärien ja työnkulkujen optimointitarpeen vuoksi toteutettiin uudelleenjärjestelyjä, jotka koskivat pääasiassa saapuvan ja lähtevän tavaran alueita ja siten pakkaus työpisteitä. Nyt pakkaus työpisteet on sijoitettu suoraan kuljetinhihnoille ja säädetty tarkasti työn vaatimuksen mukaisesti.

Erityisesti Concept-työpisteessä kiehtoi se, että saatavilla on niin paljon varusteluosia.

Eberlein & Kunz valitsi Trestonin Concept-työpisteet, koska komponentit, osat ja laajat varusteluosat voidaan vapaasti yhdistää, jolloin työpisteet voidaan räätälöidä 100-prosenttisesti yksilöllisen, työntekijä kohtaisen, tarpeen mukaan. "Concept työpöydissä meitä erityisesti kiehtoi se, että varusteluosia on saatavilla niin paljon. Voimme siis kiinnittää erilaisia lokeroita ja laatikoita sekä pakkauskruunun, jolloin pahvilaatikot ja työmateriaalit saatiin helposti työntekijöiden ulottuville, " sanoo Johann Eberlein. Lisäksi Concept-työpöydät ovat erittäin vakaita, koska ne ovat teräsrunkoisia. Rakenne mahdollistaa jopa 500kg:n kantavuuden.

Ergonomia ja korkeuden säätö

Eberlein&Kunz Lager

Yli 30 maassa, joissa Eberlein & Kunz toimii, yli 10 000 pakkausta kulkee pakkaus- ja työpöytien läpi päivittäin. Tämän fyysisen haasteen vuoksi yli 60 työntekijän terveyden säilyttäminen ja ergonomian varmistaminen on Berliiniläiselle yritykselle ratkaisevan tärkeää. Siksi korkeussäädettävyys oli uusille typöydille välttämätöntä. Concept-työpöydissä Eberlein & Kunz valitsi manuaalisen kampisäätöisen säädettävyyden.

Koska työpisteessä työskentelevät enimmäkseen samat henkilöt korkeutta ei tarvinnut kovin usein säätää eri pituuksien mukaan. Vaan vain joissain tapauksissa tuotteiden kokoon liittyvää säätöä toteutetaan. 

Lopputulos: Sujuvat työnkulut ja tyytyväinen tiimi

"Käyttäjäystävällisen 3D-konfiguraattorin pakkaustyöpisteiden konfiguroinnista nopeasti saatuun tarjoukseen, erittäin ystävälliseen palvelun kautta tilauksen tekemiseen ja vastaanottamiseen. Meistä tuntui siltä, että Treston huolehtii asiakkaasta koko toimitusketjun ajan, sanoo Johann Eberlein, toimitusjohtaja Eberlein & Kunz.

Loppujen lopuksi investointi paransi merkittävästi työprosessien rakennetta, sillä työpisteet ovat nyt sijoitettavissa suoraan käytössä olevaan kuljetinteknologiaan, ovat korkeussäädettäviä ja materiaalit ovat helposti saatavilla työasemilta. Tämä tekee tehtävistä sujuvampia, työnkulku sujuu saumattomammin ja työntekijät ovat tyytyväisempiä ja arvostavat työtilojensa ergonomista suunnittelua.

 

Eberlein&Kunz Lager

 

Lataa casetutkimus aiheesta

 

Odota, tuotetiedot latautuvat…