Sport Conrad - Customer Story

Asiakastarina

Sport Conrad optimoi logistiikkakeskuksensa toiminnan Trestonin kalusteilla

Talvikausi on Saksassa sijaitsevalle Sport Conradille vilkkaan liiketoiminnan aikaa. Laaja valikoima urheiluvälineitä ja -vaatteita tilauksineen, palautuksineen ja toimituksineen on käsiteltävä, valmisteltava ja lähetettävä nopeasti logistiikkakeskuksesta, joka sijaitsee Alppien baijerilaisilla rinteillä. Sport Conrad toteutti yhteistyössä Trestonin kanssa logistiikkaprojektin, kun yrityksen toiminnot olivat täydessä käynnissä. Tällä pyrittiin saavuttamaan suurempaa tehokkuutta kaikilla prosessiketjun tasoilla sekä aikaansaamaan parempaa ergonomiaa työntekijöille

Logistiikkakeskus tarvitsi työympäristöön tehokkuutta ja ergonomia

Sport Conrad on perheyritys yli 120 vuotias yritys, joka on tunnettu laadukkaista ulkoilu- ja talviurheilutuotteistaan sekä asiantuntevuudestaan alalla. Vastatakseen kysyntään hiihto- ja lumilautailuvarusteille, talvikuukausien aikana, yrityksen on oltava paitsi erittäin asiantunteva myös tehokas sisälogistiikan kanssa.

Logistiikkakeskus on urheilutuotteiden valmistajan toiminnan keskus. Logistiikkakeskuksesta lähetetään kaikki verkkokaupan tilaukset ja tuotteita toimitetaan useasti logistiikkakeskuksesta Sport Conrad -myymälöihin.

Ennen tuotannon prosessiparannusta noin 3 500 neliömetrin logistiikkakeskuksessa työskentelevät työntekijät kävelivät päivittäin jopa 25–30 kilometriä osana tilausten keräysprosessia. Lisäksi yksittäiset työpisteet eivät olleet ergonomisesti soveltuvia työntekijöiden henkilökohtaisiin tarpeisiin. Tehokkuuden ja ergonomian optimoimiseksi Sport Conrad laajensi ja automatisoi olemassa olevan logistiikkakeskuksen lyhyessä ajassa. Tätä strategista muutosta varten yritys solmi kaksi tärkeää yhteistyötä. Ensimmäinen näistä tehtiin Kardexin kanssa, joka tarjoaa sisälogistiikan ratkaisuja automatisoituun varastointiin, hankintaan ja materiaalivirtojen hallintaan, varaston automatisoimiseksi ja työntekijöiden polkujen lyhentämiseksi.

Automatisoidut prosessit piti nyt myös kytkeä yksittäisiin työpisteisiin tavaroiden vastaanotto- ja palautusalueilla. Tässä kohtaa mukaan projektiin valittiin Treston: joka vastasi Treston-työpisteiden yhdistämisestä uusiin automatisoituihin kuljettimien tekniikoihin mikä vaati vakiotuotteita yhdistettynä räätälöityihin ratkaisuihin.

Sport Conrad x Treston - Customer Story

Christian Vogel, projektijohtaja ja ergonomia-asiantuntija Trestonilla, kertoo: "Projekti oli haastava hyvällä tavalla. Ratkaisuja mietittiin erittäin tarkasti asiakkaan liiketoiminta huomioiden. Vakiotuotteidemme räätälöinti onnistuu hyvin"

Työntekijöiden ergonomisiin tarpeisiin panostus vaikuttaa positiivisesti tehokkuuteen

Sport Conradissa suurin osa työtehtävistä tavaroiden vastaanotto- ja palautusalueilla suoritetaan seisovassa asennossa. Lisäksi alueelle siirretään usein suuria ja painavia tuotteita. Siksi perheyritys halusi helpottaa työprosesseja yksilöllisesti sopeutettavilla ja ergonomisilla TP-työpöydillä. Näitä voidaan säätää korkeudeltaan vastaamaan jokaisen työntekijän erityistarpeita ja siten auttaa ehkäisemään tuki- ja liikuntaelinsairauksia sekä väsymystä. Samalla prosessivaiheen käsittelyaika lyhenee työolojen ollessa suotuisat. Hyvä lisä työpisteiden varustelulle olivat myös Trestonin ergonomiset lattiamatot, joihin myös Sport Conradin työntekijät ovat olleet tyytyväisiä. Ergonomiset lattiamatot tukevat seisomatyöprosesseja ja auttavat väsymyksen ehkäisyssä.

Läpimenoaika on lyhentynyt kolmesta viikosta kahteen päivään

Alun perin projektin tarkoituksena oli optimoida vain logistiikkakeskuksen tavaroiden vastaanottoalue. Nopeasti kävi kuitenkin selväksi, että projektia tulisi laajentaa koskemaan myös tuotteiden keräily- ja palautusalueita. Toteutuksen jälkeen Trestonin sisälogistiikkaan soveltuvia laadukkaita teollisuuskalusteita voidaan nyt löytää jokaisesta prosessin vaiheesta ja sillä saavutetetaan merkittävää tuottavuutta. Sport Conradin ostojohtajana toimiva Thomas Janker kertoo: "Näimme nopeasti, että räätälöidysti toteutettujen ratkaisujen käyttö tuo merkittävää tehokkuuden lisääntymistä. Kiitos työpöytien suunnittelun ja niihin liittyvien lisävarusteiden, läpimenoaika esimerkiksi tavaran vastaanotossa on lyhentynyt kolmesta viikosta kahteen päivään."

Tavaroiden vastaanottoon kuluva läpimenoaika on saatu lyhennettyä kolmesta viikosta kahteen päivään.


Työpisteiden räätälöity integrointi automaattisiin ratkaisuihin

Sport Conrad - Customer Story
Uusien työpisteiden tarkka integrointi varastossa oleviin automaattisiin ratkaisuihin nopeuttaa työprosesseja huomattavasti. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi pöytiä muokattiin kuljettimia ja kuljetusteknologiaa varten sekä mukautettiin joustavasti logistiikkakeskuksen olosuhteisiin.

Treston suunnitteli räätälöidyn ratkaisun tekstiilien pudotusputkille, jotka liitettiin myös suoraan työpöytiin. Räätälöity ratkaisu mahdollistaa pakettien monipuolisen lähetyksen sujuvasti ilman ruuhkautuvista, koska tuotteiden läpimenoaika prosessin aikana on nyt minimoitu.
 

Onnistunut toteutus käynnissä olevien toimintojen aikana

Sport Conrad ei voi antaa asiakkaiden odottaa uudelleenjärjestelyä projektin vuoksi. Projekti toteutettiin käynnissä olevien toimintojen aikana. Treston-tuotteiden asennus oli tiivistä ja jatkuvaa koordinointia asiakkaan ja projektipäällikön välillä.

Tuotteiden asennuksen suorittaminen käynnissä olevien toimintojen aikana toi mukanaan toisen merkittävän edun. Se mahdollisti analyysiin siitä, millaisten lisätarpeiden tuominen projektiin oli järkevää.

"Kiitos Trestonin joustavuuden, pystyimme suorittamaan koko logistiikkakeskuksen peruskorjauksen kolmessa kuukaudessa ja tämä tehtiin käynnissä olevan liiketoiminnan aikana", tiivistää Thomas Janker.

Christian Vogel toteaa: "Parhaan mahdollisen ratkaisun löytämiseksi asiakkaillemme pidämme aina silmällä olemassa olevia vaatimuksia sekä projektissa vastaan tulevia lisäkustannuksen tuomia hyötyjä. Voimme vastata asennusvaiheessa ja sen jälkeen ilmeneviin esteisiin monipuolisilla ja muokattavilla tuotteillamme, saavuttaen aina onnistuneen lopputuloksen. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyötämme Sport Conradin kanssa ja tämä toteutus on erinomainen esimerkki standardituotteidemme integroinnista sekä myös räätälöidyistä ratkaisuista, joita voimme tarjota asiakkaillemme." 

Katso video täältä 

Odota, tuotetiedot latautuvat…