Asiakastarina

Treston Quick Edge pikasäätöpöytä mahdollistaa nopean säädettävyyden ja monipuoliset työvaiheet

Timbre Tones on suomalainen soitinrakennusyritys. Yrittäjänä toimiva Janne Koskela huoltaa ja rakentaa käsityönä akustisia kitaroita, mikrofoneja sekä muita soitintarvikkeita. Janne on rakentanut soittimia vuodesta 2007 lähtien ja yrittäjänä hän on toiminut nyt kolme vuotta. Timbre Tonesin tuotteita myydään ympäri maailman ja tuotteet ovat tunnettuja korkeasta laadustaan.
Treston pikasäätöpöytä
Kitaran rakentaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja tarkkuutta

Kitaran rakentaminen kestää kolmesta kuuteen kuukautta ja työ vaatii suurta tarkkuutta sekä lukuisia erilaisia työvaiheita. Kitaran valmistuksessa käytettävät materiaalit tulevat Timbre Tonesille ympäri maailman. Yleisimmin kitaran kansipuuna käytetään jäykkää ja kevyttä puuta eli kuusta tai seetriä. Kitaran sivuissa ja pohjassa käytetään trooppisia mahonkeja ja ruusupuita. Timbre Tonesilla käytetään kotimaista visakoivua mikkien sekä kitaran yksityiskohtien valmistukseen. Jannen tekemien All-Koa kitaroiden kansi, sivut ja pohja ovat kotoisin Havaijilla kasvavasta koa-puusta. Koa-puita ei kaadeta kitaran valmistusta varten, vaan valmistuksessa käytetyt rungot ovat tuulen kaatamia tai vanhuuttaan kaatuneita puita. Nämä ainutlaatuisen kauniit ja korkealaatuiset materiaalit tarvitsevat arvoisensa työpöydän.

Treston Quick Edge pikasäätöpöytä
Pikasäätöpöytä helpottaa työn sujuvuutta

Uusi työpöytä löytyi messuilta

Ennen pikasäätöpöydän hankintaa Timbre Tonesin kitarat on rakennettu ja huollettu puisella työpöydällä, jonka korkeutta ei ollut mahdollista säätää. Työpisteen valaistus ei ollut optimaalista ja työasennot saattoivat olla staattisia ja epäergonomisia. Uusi työpöytä löytyi Trestonin osastolta Pohjoinen Teollisuus messuilta Oulusta. Patentoiduin Treston Quick Edge pikasäätöpöydän ominaisuudet, kuten äärimmäisen helppo ja nopea säädettävyys, hyvä valaistus, varusteltavuus ja vankkuus kiinnittivät Jannen mielenkiinnon. Pöytää pääsi messuilla kokeilemaan, mikä vakuutti ostopäätöksen tekemiseen. Nyt oli löytynyt soitinrakennuksen vaativuutta vastaava laadukas työpöytä.

Treston Quick Edge pikasäätöpöytä

”Kitara tehtäessä tarvitaan tarkkuutta ja kontrolloitua voimaa. Raaka-aine on laadukasta eikä sitä sovi pilata heppoisella työpisteellä. Voimaa työhön saadaan kun työtaso asetetaan matalalle, jolloin puuta on helppo työstää voimakkaammin. Toisaalta, kun työssä tarvitaan enemmän tarkkuutta, pöydän tason saa nopeasti nostettua seisoma-asentoon, jolloin työstäminen on erittäin tarkkaa. Puuta työstetään tietysti terävien työkalujen kanssa, jolloin työn turvallisuus on tärkeää. Pikasäätöpöydän runko on vankka, jolloin huojuntaliikettä ei tapahdu. Samanaikaisesti työpisteen hyllyillä voi säilyttää myös huoletta puun käsittelyssä tarvittavia työkaluja. Työasentoa vaihdetaan useasti, jolloin äärimmäinen helpposäätöisyys on tärkeää. Säätämisessä säästää myös aikaa.” – Janne Koskela –

Työpöydän vankka rakenne tuo varmuutta työn tekemiseen 

Estetiikka ja kitaran ulkonäkö on kitaran valmistuksessa erittäin tärkeää. Treston Quick Edge pikasäätöpöydän funktionaalinen estetiikka miellyttää: ”Estetiikkahan pöydässä on lähinnä funktionaalista. Esteettistä pöydästä tekee sen miten kauniisti pöytä asettui kaikkien työkalujen kanssa. Suuren varusteltavuuden vuoksi työpöydässä on työkaluille  ja materiaaleille omat paikkansa. Myös ergonomia korostuu kun erilaisiin työvaiheisiin saa riittävällä valaistuksella sopivan työkorkeuden. Treston Quick Edge pikasäätöpöytä sopii erinomaisesti erilaisiin työvaiheisiin helpon säädettävyyden sekä vankan rakenteen ansiosta.”

Treston Quick Edge pikasäätöpöytä
Estetiikka ja kitaran ulkonäkö on kitaran valmistuksessa erittäin tärkeää. Treston Quick Edge pikasäätöpöydän funktionaalinen estetiikka miellyttää.

Linkki: https://www.timbretones.com/

Odota, tuotetiedot latautuvat…