Improving Workplace Ergonomics: Three Benefits of AI-Driven Evaluation for Industrial Workspaces

Työpaikan ergonomian parantaminen: tekoälyyn perustuvan arvioinnin kolme etua teollisuuden työtiloissa 14.7.2023 |

Teknologian kehittyessä yhä useammat teollisuudenalat kääntyvät tekoälyn (AI) puoleen parantaakseen käytäntöjään. Yksi alue, jolla tekoäly voi olla erityisen hyödyllinen on ergonomian arviointi.

Tekoälypohjaisen analytiikan avulla organisaatiot voivat analysoida keskeisiä mittareita ja riskitekijöitä ja käyttää näitä tietoja työpisteiden optimointiin maksimoidakseen tuottavuuden ja minimoidakseen työtapaturmien riskin.

Tässä artikkelissa käymme läpi kolme tapaa, joilla yritykset voivat hyötyä tekoälyllä toimivista ergonomia-arvioista.

Ergonomiset työpisteet on rakennettava työntekijöiden tarpeisiin - ja siitä on hyötyä sekä työntekijöille että työnantajille.

 Improving Workplace Ergonomics


Uusia tapoja arvioida teollisuuden ergonomiaa ja fyysistä työmäärää

Työpaikan ergonomiaan kuuluu tehtävien, työkalujen ja prosessien tarkasteleminen sen varmistamiseksi, että ne on suunniteltu optimaaliseen suorituskykyyn ja minimoiden loukkaantumis- tai rasitusriski. Yhdessä tekoälytekniikan kanssa muut tekniset innovaatiot, kuten biomekaaninen mittausjärjestelmä tai liikkeen sieppaus, voivat auttaa tiedon keräämisessä. Nämä tekniikat tarjoavat visuaalisemman ja objektiivisemman lähestymistavan verrattuna aiemmin käytettyihin havaintoihin perustuviin arviointimenetelmiin. Tekoälyllä voi olla tärkeä rooli tässä arviointiprosessissa, sillä se tarjoaa enemmän tarkkuutta, tehokkuutta ja objektiivisuutta.

Katso, kuinka liikkeensieppaus, puettavat anturit ja biomekaaninen mittausjärjestelmä voivat auttaa suunnittelemaan ergonomisempia työasemia.

Katso webinaarin tallenne


Tässä on neljä esimerkkiä tekniikoista, jotka keräävät tietoa ergonomia arviointia varten:

  1. Puettavat anturit: Ergonomian arvioinneissa puettavat anturit viittaavat laitteeseen, jota käytetään keholla mittaamaan ihmisen liikkeisiin ja asentoon liittyviä parametreja. Analysoimalla tietoja tekoälyalgoritmeilla tutkijat voivat määrittää, mitkä tehtävät ja liikkeet kuormittavat eniten työntekijöitä, ja suositella muutoksia rasituksen vähentämiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi.
  2. Motion Capture: Liikesieppaustekniikka on menetelmä ihmisten liikkumisen seuraamiseksi reaaliajassa käyttämällä antureita tai anturitonta tekniikkaa. Tätä tekniikkaa voidaan käyttää ergonomian arvioinneissa yksilöiden liikkumisen ja tehtävien suorittamisen analysoimiseksi. Tallentamalla työntekijöiden liikkeet ja analysoimalla niitä tekoälyllä tutkijat voivat tunnistaa rasitusmalleja ja -tapauksia ja kehittää strategioita niiden lieventämiseksi.
  3. Tietokonenäkö: Tietokonenäkötekniikka käyttää kameroita ja tietokonealgoritmeja analysoimaan ihmisen liikettä ja asentoa reaaliajassa. Ergonomian arvioinneissa tietokonenäkö voi auttaa tallentamalla ja analysoimalla työntekijän liikkeitä ja asentoja tunnistaakseen mahdolliset ergonomisten vammojen tai epämukavuuden riskitekijät. Tietokonenäkö sisältää tietokoneiden opettamisen "näkemään" ja tulkitsemaan kuvia, ja sen avulla voidaan analysoida videomateriaalia työntekijöistä, jotka suorittavat tehtäviä.
  4. Biomekaaninen mittausjärjestelmä: Biomekaaninen mittausjärjestelmä on joukko työkaluja ja tekniikoita, joita käytetään liikkeen ja fyysisten ominaisuuksien analysointiin ja kvantifiointiin. Nämä järjestelmät sisältävät tyypillisesti erikoistuneita antureita, kameroita ja ohjelmistoja liikkeen ja voiman eri näkökohtien mittaamiseen ja seuraamiseen.

Tekoälyllä toimiva ergonomia analyysi: 3 etua teollisuustyötiloihin

Teknologian kehittyessä se muuttaa tapaamme työskennellä erityisesti teollisuuden työpaikoilla. Tässä on kolme tapaa, joilla yritykset voivat hyötyä tekoälypohjaisesta ergonomia analyysistä teollisissa työtiloissaan:

Treston workbenches have been designed to be adjusted to suit each individual.
Treston-työpöydät on suunniteltu mukautumaan yksilöllisesti työntekijän tarpeen mukaan.
  1. Vähentää työtapaturmien riskiä
    Työtapaturmat eivät vaikuta ainoastaan työntekijöiden terveyteen, vaan aiheuttavat myös suuria kustannuksia yrityksille. Optimoimalla teolliset työpisteet tekoälyllä yritykset voivat tunnistaa mahdolliset loukkaantumisriskit ja ryhtyä korjaaviin toimiin ennen onnettomuuden sattumista. Tekoälyllä toimivat työkalut voivat havaita esimerkiksi haitalliset asennot ja sitten luoda datapohjaisia oivalluksia mahdollisten vaarojen tuomiseksi esiin.
  2. Tuottavuuden lisääminen Ergonominen työpistesuunnittelu on välttämätöntä työntekijöiden terveydelle ja hyvinvoinnille, mutta se on hyödyllistä myös tuottavuuden kannalta. Optimoitu työpiste voi lyhentää tehtävien suorittamiseen kuluvaa aikaa, jolloin työntekijät voivat työskennellä tehokkaammin ja tehokkaammin. Tämä voi lisätä tuotantoa ja parantaa työn laatua. Tekoälyanalytiikka voi auttaa organisaatioita tunnistamaan optimaalisen työpistesuunnittelun kullekin tehtävälle, mikä parantaa tehokkuutta, tarkkuutta ja tuottavuutta. Tekoäly voi korostaa asiaankuuluvia tehtävämittareita ja ehdottaa suunnittelumuutoksia tehtävien suorituskyvyn parantamiseksi
  3. Kannustetaan työntekijöitä huolehtimaan terveydestään
    Tekoälyalgoritmit voivat esimerkiksi antaa työntekijöille reaaliaikaista palautetta asennostaan, muistuttaen heitä korjaamaan muotoaan tai pitämään säännöllisiä taukoja lihasten venyttämiseksi. Tämäntyyppinen palaute edistää työntekijöiden itsetietoisuutta, muistuttaa heitä ylläpitämään terveellisiä työtottumuksia ja antaa heille valtuudet hallita terveyttään samalla kun oma tuottavuus säilyy. Ergonomiset työpisteet on suunniteltu lisäämään työntekijöiden turvallisuutta ja hyvinvointia, mutta työntekijöiden tulee olla tietoisia toimistaan. Tekoälyllä toimivat työkalut voivat tarjota työntekijöille käyttökelpoisia oivalluksia, jotka voivat auttaa heitä hallitsemaan terveyttään ja vähentämään loukkaantumisriskiään. 

Yhteenvetona voidaan todeta, että tekoälyn käyttö teollisuuden työasemien ergonomian parantamiseen on erinomainen tapa yrityksille parantaa työntekijöiden terveyttä, lisätä tuottavuutta ja toiminnan yleistä tehokkuutta. Tekoäly voi auttaa löytämään tasapainon tuottavuuden ja työntekijöiden turvallisuuden välillä optimoimalla työpisteet, vähentämällä loukkaantumisriskiä ja antamalla työntekijöille mahdollisuuden hallita terveyttään.

Ergonomiset työpisteet on siis rakennettava työntekijöiden tarpeisiin - ja siitä on hyötyä sekä työntekijöille että työnantajille.

 

Odota, tuotetiedot latautuvat…